Member

Velimir Vezmar

Velimir Vezmar, rođen 1978. godine u Sisku, SFRJ,  afirmisani je pravnik i izvršni direktor za pravne poslove JP „Putevi Republike Srpske“ d.o.o. Banja Luka.

Studije prava završio je na Univerzitetu u Banjoj Luci. Tokom i nakon studija, učestvovao je u mnogim naučnim simpozijumima, kongresima i seminarima iz građanskog i poslovnog prava, kao i poslovnim forumima, kako u BiH tako i u regionu.

Profesionalnu i poslovnu karijeru sticao je prvo kao pripravnik u „Pošte Srpske“ a.d. RJ Prijedor, a nakon toga kao upravnik pošte Kozarska Dubica „Pošte Srpske“ a.d. RJ Prijedor, zatim u Opštinskoj upravi Kozarska Dubica kao šef kabineta načelnika,  na rukovodećim pravnim poslovima u preduzeću „HPK“ a.d. Draksenić, Kozarska Dubica, te u JP „Putevi Republike Srpske“ d.o.o. Banja Luka, kao izvršni direktor za pravne poslove, rukovodilac Odjeljenja za opšte i pravne poslove, do ponovnog imenovanja za izvršnog direktora za pravne poslove JP „Putevi Republike Srpske“ d.o.o. Banja Luka.

Kroz svoj stručni angažman, dao je značajan doprinos jačanju poštanske mreže i poštanskog saobraćaja u Republici Srpskoj, afirmaciji preduzetničke inicijative i zapošljavanja. Posebno je bio uključen u rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, te projekte izgradnje, rekonstrukcije i zaštite mreže od ukupno 4.132,102 km regionalnih, magistralnih i lokalnih puteva od opšteg interesa u čitavoj Republici Srpskoj, stvarajući uslove za što kvalitetniji promet ljudi, roba i usluga.

Član je Saveza nezavisnih socijaldemokrata. Tokom stranačkog angažmana, dugi niz godina bio je predsjednik izvršnog odbora i izbornog štaba SNSD-a, član  Ststutarne komisje Glavnog odbora SNSD-a, odnosno odbornik i šef kluba odbornika SNSD u opštini Kozarska Dubica. Aktivno je uključen u svim izbornim procesima i pobjedama SNSD-a od lokalnog, republičkog do državnog nivoa.

Srećno oženjen i otac jednog djeteta.

Služi se engleskim jezikom.


AIK Banka     Comtrade     Crowne Plaza Belgrade     Delta Auto     Erste Bank     MK Commerce     Advokatska kancelarija Stevanović     Todoxin     Agricom

© Copyright Ti

East-West Bridge
Jovana Subotica 5
11080 Zemun, Serbia


Contact: Milica Krstic  milica.krstic@ewb.rs
'