TRILATERAL COMMISSION SERBIAN NATIONAL GROUP

 
-           Jovan Kovacic, National Group Chairman, member of the Executive Committee of the Trilateral Commission
-          Tahir Hasanovic, National Group Secretary General and Treasurer, member of the Trilateral Commission
-          Aleksandar Nikolic, EWB Board of Governors President, National Group Member, member of the Trilateral Commission
-          Slavko Caric, Erste Bank Serbia, ExCom President, member of the Trilateral Commission
-          Miodrag Kostic, MK Group President, member of the Serbian National Group of the Trilateral Commission
-          Zivorad Vasic, Crowne Plaza General Manager, member of the Serbian National Group of the Trilateral Commission
-          Zeljko Mitrovic, Pink Media Group CEO, member of the Serbian National Group of the Trilateral Commission
-          Miloš Stevanović, Attorney at law, law firm Stevanović, Bijeljina, Bosnia-Herzegovina, associate member of the Serbian National Group of the Trilateral Commission
-          Ana Djukanovic, Attorney at law, founder of law office “Ana Djukanovic”, associate member of the Serbian National Group of the Trilateral Commission
-          Zoran Ilievski, Political Affairs Advisor to the Macedonian President, Honorary member of the Serbian National Group of the Trilateral Commission
-          Zoran Naumovic, Attorney at law, National Group Honorary Member and legal counsel to the National Group
-          Dr Prof Ljubisa Rakic, SANU Vice-President, National Group Honorary Member since 2015Membership by invitation only – Group formally inaugurated at TC Plenary Session in Berlin, March 15, 2013
First 1 2 3 4 5  ... Last 

26.04.2017.

Members of the Serbian Group attend the 44th Plenary Session of the Trilateral Commission in Washington DC, March 24-26, 2017

Main topics of excellent discussion: USA and President Trump, Role of US Congress in National Security and Trade Policy, Brexit Impact and Rising Populism, US Foreign & Security Policy, Global Economy & Monetary Policy, Emerging Markets, Russia. Middle East… etc,

 


08.03.2017.

Članovi Trilateralne komisije sa HE, Ambasadorom USA, Kyle Scott-om

Članovi Trilateralne komisije sa HE, Ambasadorom USA, Kyle Scott-om, pred Plenarnu sednicu svetske Trilateralne komisije u Washington-u.
Stabilnost i ekonomski razvoj su prioriteti regiona.

 


01.07.2016.

Trilateralna komisija: Regionalna saradnja zemalja Zapadnog Balkana

TANJUG

Srpska nacionalna grupa Trilateralne komisije saopštila je da regionalna saradnja zemlja Zapadnog Balkana i uspostavljanje što bližih ekonomskih i političkih odnosa postaje imperativ za budući razvoj i bezbednost regiona, s obzirom na teske izazove prouzrokovane najnovijom događajima u Evropi.

To je, kako je navedeno, jedan od najvaznijih zakljucaka sa sinoćnjeg radnog sastanka Srpske nacionalne grupe Trilateralne komisije sa pridruženim članovima iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine sa premijerom Crne Gore Milom Đukanovicem, u Podgorici.

Srpska Nacionalna grupa Trilateralne komisija očekuje da će trenutni problemi koji vladaju u Evropskoj uniji biti brzo prevaziđeni i da će se put evrointegracija celokupnog Zapadnog Balkana uspešno nastaviti.


25.06.2016.

Kovačić: Prilika za Srbiju, Uniji će trebati dobre vesti

TANJUG

Predsednik nevladine organizacije Ist-vest bridž Jovan Kovačić ne sumnja da je Bregzit veliki šok za Evropsku uniju, ali ne deli ni preterano pesimistične stavove da će ono što se dogodilo zaustaviti evrointegracije Srbije i proces proširenja, naprotiv.

"U svakoj katastrofi postoji i prilika", kaže Kovačić za Tanjug i dodaje da je u ovom trenutku malo prerano ramišljati da li Srbija i ovaj region imaju koristi od izlaska Britanije.

"Ali, birokrate u EU uvek žele da imaju neku dobru vest...I ovo jeste na određeni način prilika za Srbiju, jer im treba nova vest. Jedan veliki igrač je otišao iz EU, ali drugi igrači i dalje hoće Uniju i to je dobra vest", navodi Kovačić. 

On veruje da će Bregzit odvući pažnju određenog broja birokrata u Briselu, ali ne sumnja da će biti dovoljno onih koji će se baviti Srbijom, regionom i proširenjem.

"Trezveni umovi će za nekoliko nedelja, kad se situacija smiri, početi da razmišljaju šta dalje, kuda, koje su dobre stvari koje možemo da uradimo i mislim da tu Srbija ima svoju šansu", navodi Kovačić.

Prema njegovim rečima, zaboravlja se da to zavisi i od nas, od toga kako ćemo sebe da predstavimo.

Možda je prerano razmišljati da li Srbija i region mogu imati koristi od Bregzita, ali, ističe, Evropi će biti potrebna nova, pozitivna energija, koju Srbija može da onese.

"Ma šta ko mislio o Srbiji, mislim da Srbija može da odigra tu fantastičnu ulogu da unese novu energiju u EU", kaže Kovačić.

Ovo što se dogodilo svakako jeste početak nove konfiguracije ili rekonfiguracije EU, koja je, po mnogima, bila neophodna, navodi on. 

Dobri posmatrači su, prema njegovim rečima, već znali da će se, na ovaj ili onaj način, naći nešto što će "razmrdati" birokratiju u EU.

Evropska administracija i Evropska komisija su dobro zamišljene, ali, ukazuje Kovačić, nesumnjiv je rast populizma svuda u svetu, i u Evropi takođe, kao i velikog otpora prema birokratiji. 

"Ovo što se dogodilo u Velikoj Britaniji se već šest meseci dešava u SAD, gde je dve trećine američkog biračkog tela sito birokratije u Vašingtonu. Na isti način su zagovornici Bregzita Britancima predstavili evropsku birokratiju", objašnjava  Kovačić.

On zaključuje da Bregzit jeste "otvaranje Pandorine kutije", i da će biti zemalja koje će pokušati da iskoriste "momenat tranzicije u nešto novo u EU", ali ipak ne veruje da će druge zemlje lako krenuti britanskim stopama.

Govoreći o ekonomskim posledicama Bregzita, Kovačić kaže da ne veruje da će doći do velikih šokova na finansijskim tržištima, budući da su se, dodaje, "veliki igrači" već osigurali i napravili sebi "odstupnicu".

Izvorna vesta


08.02.2016.

Delphi Economic Forum

The annual conference "Delphi Economic Forum", will take place at the European Cultural Centre of Delphi, Greece between the 25th and the 28th of February 2016. It will engage business, political and academic, and other top experts in an effort to address emerging challenges for Greece, influence the national and regional agendas and promote sustainable and socially responsible growth policies.

Original news


First 1 2 3 4 5  ... Last 

AIK Banka     Comtrade     Crowne Plaza Belgrade     Delta Auto     Erste Bank     MK Commerce     Advokatska kancelarija Stevanović

© Copyright 2015 Ti Computers Solutions

East-West Bridge
Prizrenska 13
T: +381 11 2681751 | T: +381 11 2658690


Contact: Milica Krstic +381 11 2681751 , milica.krstic@ewb.rs
'